CM Gezondheidsfonds opent nieuw gezondheidspunt in hartje Brussel

Vanaf vandaag kunnen CM-leden en buurtbewoners terecht in het nieuwe CM-Gezondheidspunt in de Lakensestraat in Brussel. Dat werd vandaag geopend in bijzijn van de Vlaamse minister van Brussel . 'Met dit nieuwe kantoor in het hart van de hoofdstad willen we een ontmoetingsplek creëren voor de Vlaamse Brusselaars', zegt directeur Netwerk Els Rossignol.

'Het CM-Gezondheidspunt wordt een plek waar mensen zich kunnen informeren en samenwerken aan zorg, gezondheid en welzijn', zegt Els Rossignol. 'Samen met onze leden, vrijwilligers en buurtbewoners willen we werken aan een gezonde buurt, op maat van de noden en behoeften van de Brusselaars. Het nieuwe gezondheidspunt is hier de uitvalsbasis voor.'

In het CM-Gezondheidspunt kunnen leden terecht bij consulenten, maatschappelijk werkers, adviserend artsen en de lokale netwerkcoördinator van CM Gezondheidsfonds. Op termijn zullen ook andere partnerorganisaties er hun diensten aanbieden.

De Vlaamse minister van Brussel mocht het gezondheidspunt officieel openen: 'Het belang van ontmoetingsplaatsen om de gezondheid van Brusselaars te ondersteunen, kan niet onderschat worden. Met dit gezondheidspunt zorgt CM voor een open onthaalplek in Brussel, waar haar diensten worden gecombineerd met andere dienstverlening. Zo wordt dit een soort van buurtplek voor eerstelijnsgezondheidszorg, waar iedereen terecht kan met vragen. De vergaderzalen en foyer staan ook ter beschikking van buurtbewoners en verenigingen. Hierdoor creëert CM ook bijkomende ontmoetingsplekken in de stad.'

Adres: CM-Gezondheidspunt, Lakensestraat 5, 1000 Brussel

Copyright foto's: Bryan Herrezeel

 

VLNR: Bart De Ruysscher, algemeen directeur CM Vlaanderen; Els Rossignol, directeur Netwerk CM Gezondheidsfonds; Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel.

 

 

Clara Vanmuysen

Persverantwoordelijke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over CM gezondheidsfonds

Meer dan 4,5 miljoen leden schenken hun vertrouwen aan de Christelijke Mutualiteit (CM). CM ijvert voor een kwaliteitsvolle en toegankelijke gezondheidszorg en behartigt de solidariteit die daarvoor nodig is. Om haar doelstellingen te bereiken geeft CM mee vorm aan het gezondheids- en welzijnsbeleid, biedt ze professionele dienstverlening aan haar leden en zet ze mensen aan tot gezond leven.

Neem contact op met

www.cm.be