CM-medewerkers planten eigen bos in Holsbeek

‘Een vierkante beter bos voor elk van ons’

Holsbeek, 26 november 2023 – Vandaag gaven de medewerkers van CM Gezondheidsfonds het startschot voor de aanplant van een bos maar liefst 4.000 m2 in Holsbeek. “Een vierkante meter bos voor elk van onze medewerkers: dat kan tellen,” zegt Bart De Ruysscher, directeur van CM Gezondheidsfonds. “Hoe meer groene ruimte, hoe beter voor onze gezondheid: dit is een heel mooi initiatief van onze medewerkers.”

Alle Vlaamse CM-medewerkers kregen begin 2023 de vraag: wil je zoals elk jaar een zakje paaseitjes krijgen rond Pasen, of zullen we samen iets anders doen met dat geld? Een bos planten, bijvoorbeeld? 74 procent van de medewerkers koos voor het bos. “We zijn meteen in actie geschoten samen met Bos+,” zegt De Ruysscher. Die voor bosbeheer en -creatie verwierf een domein van meer dan 50.000 m2 in de buurt van Holsbeek (Vlaams-Brabant). Bos+ was op zoek naar bedrijven die een stukje bos wilden sponsoren. CM stapte met plezier in het project.

Boom per boom wordt er een gloednieuw bos geplant. De Ruysscher: “We zijn met CM dag in dag uit met de gezondheid van onze klanten bezig. Bossen zorgen voor zuivere lucht en meer biodiversiteit. Ze hebben een enorm positieve impact op de gezondheid. Ik ben dan ook trots dat ons CM-bos hier vorm krijgt,” zegt de Ruysscher.

De 5 hectare bos – ongeveer zes voetbalvelden – die Bos+ wil realiseren, ligt in een stukje Hageland ten oosten van Leuven dat vroeger één groot aaneengesloten bos vormde. De aanleg van de autostrade en de verstedelijking versnipperden dit oude Vrouweperckbosch, dat zelfs in de Ferrarisatlas terug te vinden was. Met de actie van vandaag wil Bos+ het eeuwenoude bos herstellen.

Tijdens een grote plantactie samen CM-medewerkers en andere donateurs en sympathisanten werden vandaag de eerste boompjes geplant.

Meer info en locatie van de plantactie: https://bosplus.be/kalender/publieke-plantactie-holsbeek/

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over CM gezondheidsfonds

Meer dan 4,5 miljoen leden schenken hun vertrouwen aan de Christelijke Mutualiteit (CM). CM ijvert voor een kwaliteitsvolle en toegankelijke gezondheidszorg en behartigt de solidariteit die daarvoor nodig is. Om haar doelstellingen te bereiken geeft CM mee vorm aan het gezondheids- en welzijnsbeleid, biedt ze professionele dienstverlening aan haar leden en zet ze mensen aan tot gezond leven.

Neem contact op met

www.cm.be