CM sensibiliseert jongeren over condoomgebruik op Student Kick-off Gent

 

CM Gezondheidsfonds staat vandaag op de Student Kick-off in Gent met een opmerkelijke stand. Met behulp van twee gigantische penissen van meer dan 2 meter en bijbehorende XL-condooms komen studenten op een speelse manier in contact met voorbehoedsmiddelen. Wie de stand bezoekt, krijgt gratis condooms mee. ​

Op de stand kunnen telkens twee jongeren het tegen mekaar opnemen om om ter snelst de namaakpenis een condoom om te doen. Waarom CM deze actie onderneemt? Jongeren gebruiken steeds minder condooms, zo blijkt uit een recent van de Universiteit Gent bij 20.000 Vlaamse jongeren tussen 11 en 18 jaar oud. “Dat is slecht nieuws in de strijd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Het condoom is het enige voorbehoedsmiddel dat hiertegen beschermt. CM wil de Vlaamse jeugd sensibiliseren en juist informeren over seks en relaties. Daarom zijn we hier vandaag met deze stand aanwezig,” zegt Steven Hermans, directeur businessontwikkeling en maatschappelijke innovatie van CM.

Meer info: jongeren.cm.be

CM sensibiliseert over condoomgebruik (1)
CM sensibiliseert over condoomgebruik (1)
CM sensibiliseert over condoomgebruik (2)
CM sensibiliseert over condoomgebruik (2)

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over CM gezondheidsfonds

Meer dan 4,5 miljoen leden schenken hun vertrouwen aan de Christelijke Mutualiteit (CM). CM ijvert voor een kwaliteitsvolle en toegankelijke gezondheidszorg en behartigt de solidariteit die daarvoor nodig is. Om haar doelstellingen te bereiken geeft CM mee vorm aan het gezondheids- en welzijnsbeleid, biedt ze professionele dienstverlening aan haar leden en zet ze mensen aan tot gezond leven.

Neem contact op met

www.cm.be