Gezonde Buurt CM zet buddysysteem voor fietsers in de verf 

Op 23 juni vindt in Zottegem het Belgisch Kampioenschap Wielrennen plaats. Gezonde Buurt Zottegem van CM Gezondheidsfonds zet in aanloop naar het BK graag haar fietsproject in de verf. 

‘Fietsen lijkt voor velen evident, maar niet iedereen heeft de kans gekregen het goed te leren’, zegt CM-netwerkcoördinator Sari Stoops. ‘We brengen hier verandering in met ons buddysysteem. Mensen kunnen bij ons terecht voor een vrijwillige fietsbuddy, aanvullend op de fietslessen voor volwassenen die stad Zottegem organiseert. Ook onzekere fietsers mogen bij ons aankloppen.’ 

Met het buddysysteem wil CM Gezondheidsfonds deze fietsers een vrijwillige buddy geven om samen mee op pad te gaan. ‘Zo zorgen we er niet enkel voor dat mensen extra oefenen en Zottegem en de omgeving beter leren kennen, het is ook een mooie kans om het sociaal netwerk uit te breiden’, zegt Sari Stoops. 

Het project is steeds op zoek naar meer beginnende fietsers en buddy’s. Wie interesse heeft kan terecht bij netwerkcoördinator Sari Stoops via gezondheidenparticipatie.oostvlaanderen@cm.be

Website preview
Fietsbuddy's in Zottegem
Met een fietsbuddy in Zottegem fietsen omdat je nog niet of net leerde fietsen? Het kan!
Leef

'Iedereen blijvend op de fiets' van Gezonde Buurt is een buddywerking waarbij vrijwillige fietsbuddy's samen met volwassenen oefenen tot ze zelfzekere fietsers zijn. Het is een samenwerking met onder andere Stad Zottegem, Groep Intro, Ligo. 

Hannah Wellens

Stafmedewerker pers

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over CM gezondheidsfonds

Meer dan 4,5 miljoen leden schenken hun vertrouwen aan de Christelijke Mutualiteit (CM). CM ijvert voor een kwaliteitsvolle en toegankelijke gezondheidszorg en behartigt de solidariteit die daarvoor nodig is. Om haar doelstellingen te bereiken geeft CM mee vorm aan het gezondheids- en welzijnsbeleid, biedt ze professionele dienstverlening aan haar leden en zet ze mensen aan tot gezond leven.

Neem contact op met

www.cm.be