Relatieplatform Copl wil met steun van CM de Vlaamse harten veroveren 

Persbericht 14 februari 2023

CM Gezondheidsfonds zet met nieuwe investering extra in op gezondheid in relaties

Intimiteit en seksualiteit hebben een groot effect op gezondheid en het ervaren van levenskwaliteit. Wie deel uitmaakt van een gelukkige relatie, heeft minder gezondheidszorg nodig, dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksproject Scheiding in Vlaanderen. Daarom investeert CM Gezondheidsfonds in Copl, een Belgische startup die tot nu toe enkel actief was in Wallonië. Met de steun van CM breiden ze vanaf vandaag ook uit naar Vlaanderen om mensen in een relatie preventief en proactief te ondersteunen.

Copl is een online platform dat focust op individuen die deel uitmaken van een relatie. Gebruikers kunnen er niet enkel terecht wanneer ze door een moeilijke periode gaan met hun partner, maar ook wanneer ze preventief aan de slag willen gaan met tools om gelukkig te blijven in de relatie. Volgens Statbel eindigt 40 procent van alle huwelijken in België met een echtscheiding.

‘In Vlaanderen zijn ongeveer 1,5 miljoen CM-leden getrouwd of wettelijk samenwonend,’ zegt Steven Hermans, directeur Businessontwikkeling en Innovatie bij CM. ‘Maar zij zijn niet de enigen die ups en downs in een relatie kunnen ondervinden. Wanneer relaties niet goed lopen of men een scheiding overweegt, weten mensen niet altijd hoe ze dit moeten aanpakken. Copl wil hier een oplossing bieden voor alle koppels.’ Dat doet de startup door gebruikers te laten aanduiden in welke fase van de relatie ze zich bevinden om zo de beschikbare content aan te passen naar de noden van de gebruiker. Het platform biedt onder andere tools, tests en professionele content aan afhankelijk van de situatie waarin de gebruiker zich bevindt. Daarnaast beschikt het platform ook over een netwerk aan professionals die mensen begeleiden in de verschillende stappen van hun zoektocht. 

Want wanneer partners door een moeilijke periode gaan of beslissen om te scheiden, krijgen ze volgens het onderzoeksproject Scheiding in Vlaanderen te maken met verhoogde gevoelens van stress en depressie. Daarbovenop zijn er nog heel wat administratieve zaken om af te handelen. Via Copl kunnen ze op een laagdrempelige manier in contact komen met professionele ondersteuning van onder andere bemiddelaars en advocaten. Maar ook wanneer gebruikers preventief of proactief aan hun relatie willen werken, staan er via Copl onder andere psychotherapeuten, coaches en seksuologen klaar om hen hierin te begeleiden. 

‘We zijn heel blij dat CM zich engageert als een actieve investeerder,’ zegt Mayssa Badr, CEO van Copl. ‘CM Gezondheidsfonds zal niet alleen financieel investeren, we werken ook samen om Copl breed bekend te maken, zodat meer individuen beroep kunnen doen op onze diensten. We delen dezelfde doelstelling, namelijk individuen die deel uitmaken van een koppel op elk moment ontzorgen en de begeleiding bieden die ze op dat moment nodig hebben. We delen met CM Gezondheidsfonds ook onze focus op mentale gezondheid.’ 

CM-leden krijgen korting en ook tegemoetkoming bij seksuoloog

Copl voorziet verschillende formules voor gebruikers. Afhankelijk van de gewenste ondersteuning zijn er twee beschikbare formules: gratis ondersteuning, dat al een ruim aanbod aan tools geeft, en een betalend pakket met persoonlijke ondersteuning. CM-leden hebben daarbij een extra voordeel: voor het betalend pakket is er een korting van 25 procent waardoor het 15 euro kost. 

Wanneer ze via Copl virtueel in contact komen met een psychotherapeut of klinisch psycholoog hebben ze via het CM-voordeel psychologische zorg ook recht op een tegemoetkoming voor digitale consultaties. Vanaf dit jaar is het CM-voordeel psychologische zorg ook uitgebreider: naast een tegemoetkoming voor consultaties bij psychotherapeuten en klinisch psychologen, is er vanaf nu ook een tegemoetkoming voor consultaties bij klinisch seksuologen.

Niet de eerste startupinvestering van CM Gezondheidsfonds 

De investering in Copl is niet de eerste investering van CM Gezondheidsfonds. Eerder werd er al geïnvesteerd in BloomUp, een online platform voor digitale therapie, en Track Abilities, waarbij coaching wordt gegeven aan werkgevers en werknemers die te maken krijgen met uitval door ziekte. Nu komt daar Copl bij. ‘Als sociaal ondernemer wil CM Gezondheidsfonds bijdragen aan gezondheidsvragen die spelen in de samenleving,’ zegt Steven Hermans. ‘Met onze investering in Copl willen we investeren in belangrijke initiatieven die het mentaal welzijn van partners in een relatie kunnen ondersteunen.’ De investering van CM is deels financieel, maar ook via een engagement om Copl mee bekend te maken in Vlaanderen. ‘Met een beperkte investering kunnen we veel verschil maken zonder dat we het warm water opnieuw uitvinden. Door onze samenwerking met Copl kunnen we een kwaliteitsvol voordeel aanbieden aan onze leden.’ 

 

Copl in cijfers

  • De grootste groep gebruikers van Copl bestaat uit 35-50-jarigen.
  • Opvallend: 3 op de 4 gebruikers zijn vrouw.
  • In Wallonië bezoeken 12.000 individuele gebruikers maandelijks de website.
  • Copl heeft bij de lancering in Vlaanderen een samenwerking met een tiental professionals.
  • in België bezoeken 22.000 individuele gebruikers maadelijks de website.

 

Website: www.copl.be/nl/cm 

 

Meer info: 

  • Hannah Wellens, stafmedewerker pers CM, 0471 99 57 08 
  • Mayssa Badr, CEO Copl, mayssa@copl.eu

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over CM gezondheidsfonds

Meer dan 4,5 miljoen leden schenken hun vertrouwen aan de Christelijke Mutualiteit (CM). CM ijvert voor een kwaliteitsvolle en toegankelijke gezondheidszorg en behartigt de solidariteit die daarvoor nodig is. Om haar doelstellingen te bereiken geeft CM mee vorm aan het gezondheids- en welzijnsbeleid, biedt ze professionele dienstverlening aan haar leden en zet ze mensen aan tot gezond leven.

Neem contact op met

www.cm.be